Home

Achtergrond

Website voor programma ‘Teelt de grond uit’

Wageningen - Wageningen UR heeft de website ‘Teelt de grond uit’ gelanceerd.

Via dit medium wordt bericht over het gelijknamige programma waarin, samen met Proeftuin Zwaagdijk, telers, toeleveranciers, brancheorganisaties en adviseurs, teeltsystemen voor de vollegrondstuinbouw worden ontwikkeld.

Het programma Teelt de grond uit bestaat inmiddels anderhalf jaar en loopt nog tot en met 2013. Programmaleider Janjo de Haan vertelt dat tegen die tijd de nieuwe teeltsystemen ontwikkeld en in de praktijk getest moeten zijn. Het programma richt zich op de ontwikkeling van teeltsystemen die voldoen aan de Europese regelgeving voor de waterkwaliteit. Daarnaast moeten de systemen rendabel zijn voor ondernemers en gewaardeerd worden door de maatschappij.

Op de website zijn de ontwikkelingen per gewasgroep te volgen. Het onderzoek richt zich op de gewassen aardbei, appel, bladgewassen, blauwe bes, bloembollen, bloemkool, boomteelt, prei en zomerbloemen & vaste planten. De financiers van het programma zijn het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, het Productschap Tuinbouw en diverse andere partijen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.