Home

Achtergrond

Vogelgriep Kootwijkerbroek

Kootwijkerbroek - Bij een bedrijf in het Gelderse Kootwijkerbroek is vogelgriep van de H7-variant geconstateerd. Dat meldde het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie gisteren. De 8800 legkippen van het bedrijf worden per direct geruimd en er geldt een vervoersverbod in de omgeving van het bedrijf.De vogelgriep kwam aan het licht na onderzoek door het Centraal Veterinair Instituut (CVI). Verder onderzoek moet uitwijzen hoe gevaarlijk de variant precies is voor mens en dier, aldus een woordvoerder van het ministerie. Het zou gaan om een biologisch pluimveebedrijf.

Voor bedrijven in de omgeving van het besmette bedrijf geldt per donderdagavond een ophokplicht. Het gaat om ongeveer zestig bedrijven. Medewerkers van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) gaan bij die bedrijven langs om dieren te controleren om verschijnselen van de vogelgriep.

De laatste keer dat in Nederland vogelgriep werd vastgesteld, was afgelopen maart bij een bedrijf in Zeeland. Ook toen ging het om het H7-virus. Na onderzoek bleek het daar te gaan om een milde variant.

Vandaag moet duidelijk zijn of het virus in Kootwijkerbroek wellicht van dezelfde, milde variant is.

De vogelgriep kwam aan het licht na onderzoek door het Centraal Veterinair Instituut (CVI). Verder onderzoek moet uitwijzen hoe gevaarlijk de variant precies is voor mens en dier, aldus een woordvoerder van het ministerie. Het zou gaan om een biologisch pluimveebedrijf.

Voor bedrijven in de omgeving van het besmette bedrijf geldt per donderdagavond een ophokplicht. Het gaat om ongeveer zestig bedrijven. Medewerkers van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) gaan bij die bedrijven langs om dieren te controleren om verschijnselen van de vogelgriep.

De laatste keer dat in Nederland vogelgriep werd vastgesteld, was afgelopen maart bij een bedrijf in Zeeland. Ook toen ging het om het H7-virus. Na onderzoek bleek het daar te gaan om een milde variant.

Vandaag moet duidelijk zijn of het virus in Kootwijkerbroek wellicht van dezelfde, milde variant is.De vogelgriep kwam aan het licht na onderzoek door het Centraal Veterinair Instituut (CVI). Verder onderzoek moet uitwijzen hoe gevaarlijk de variant precies is voor mens en dier, aldus een woordvoerder van het ministerie. Het zou gaan om een biologisch pluimveebedrijf.

Voor bedrijven in de omgeving van het besmette bedrijf geldt per donderdagavond een ophokplicht. Het gaat om ongeveer zestig bedrijven. Medewerkers van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) gaan bij die bedrijven langs om dieren te controleren om verschijnselen van de vogelgriep.

De laatste keer dat in Nederland vogelgriep werd vastgesteld, was afgelopen maart bij een bedrijf in Zeeland. Ook toen ging het om het H7-virus. Na onderzoek bleek het daar te gaan om een milde variant.

Vandaag moet duidelijk zijn of het virus in Kootwijkerbroek wellicht van dezelfde, milde variant is.De vogelgriep kwam aan het licht na onderzoek door het Centraal Veterinair Instituut (CVI). Verder onderzoek moet uitwijzen hoe gevaarlijk de variant precies is voor mens en dier, aldus een woordvoerder van het ministerie. Het zou gaan om een biologisch pluimveebedrijf.

Voor bedrijven in de omgeving van het besmette bedrijf geldt per donderdagavond een ophokplicht. Het gaat om ongeveer zestig bedrijven. Medewerkers van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) gaan bij die bedrijven langs om dieren te controleren om verschijnselen van de vogelgriep.

De laatste keer dat in Nederland vogelgriep werd vastgesteld, was afgelopen maart bij een bedrijf in Zeeland. Ook toen ging het om het H7-virus. Na onderzoek bleek het daar te gaan om een milde variant.

Vandaag moet duidelijk zijn of het virus in Kootwijkerbroek wellicht van dezelfde, milde variant is.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.