Home

Achtergrond

Voeding in rap tempo duurder in China

Shanghai – Klanten wegen voor het zuivelschap van een Chinese supermarkt af welke producten ze zullen kopen.

Shanghai – Klanten wegen voor het zuivelschap van een Chinese supermarkt af welke producten ze zullen kopen. De voedselprijzen zitten in de lift in China. In april was de inflatie ondanks een serie overheidsmaatregelen om de prijsstijgingen te beperken nog altijd meer dan 5 procent. Eerder deze maand werd bekend dat Unilever door de Chinese autoriteiten is beboet omdat het de zorg van consumenten over verdere prijsstijgingen zou hebben aangewakkerd. De vraag is of deze maatregelen voldoende zijn, of dat hard ingrijpen nodig is.
Foto ANP

Tienray - Een medewerker van maatschap Martens van Disseldorp bekijkt nieuwe rassen groene asperges in het Limburgse Tienray. De maatschap krijgt van Limseeds nieuwe rassen en teelt ze op productiepercelen. “We weten niet welke rassen er staan. Het is allemaal onder nummer, maar we zien wel opvallende dingen. Sommige rassen slaan aan omdat ze later zijn. Er zijn teveel asperges jaarrond”, zegt teler Ron Martens.
In mei ontstaat er wat ruimte op de aspergemarkt en trekt de prijs aan. Door de sterke productie in de eerste weken is het volume nu lager. De markt heeft groeipotentie als supermarkten - naast witte - meer doen met groene asperges, denkt Martens.
Foto Twan Wiermans

Lisse - Anni Friesinger doopte vandaag een nieuwe lelie op de Keukenhof. Met de doop opende de Duitse ex-schaatsster de lelieshow van het bloemenpark.
Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.