Home

Achtergrond

Varkensprijs deze week nog ongewijzigd

Vion houdt deze week de varkensprijs onveranderd en volgt de Duitse slachterijen.

Het lijkt echter waarschijnlijk dat de noteringen volgende week naar beneden zullen worden gecorrigeerd. De Utrechtse beursnotering van deze week duidt daar al op. Vrijdagavond daalde deze notering met 1 cent.

Eind vorige week was er in Duitsland zelfs sprake van een daling van de notering met 7 tot 8 cent. De slachterijen wilden die correctie omdat ze in de vleesverkopen het huidige prijsniveau niet goed maken. Uiteindelijk wisten de Duitse producentenverenigingen die prijsverlaging te blokkeren.

Voor de varkenshouders is een prijsverlaging slecht nieuws. Door de hoge voerkosten verdienen de vleesvarkenshouders nog steeds nauwelijks aan de vleesvarkens.

Prognose: daling in het verschietFoto

Of registreer je om te kunnen reageren.