Home

Achtergrond

Te groot uienaanbod door zorg om prijs en kwaliteit

Onveranderd blijft de stemming op de uienmarkt flauw.

Bij alle drie de telersbeurzen kregen de noteringen weer een tik. De telersprijs wordt gedrukt door veel te groot aanbod. Dit niet alleen door angst voor verdere prijsdaling, maar ook bezorgdheid over de kwaliteit van nu nog goed ogende uien.

Voor de export spelen op de achtergrond de tegenvallende resultaten op de Russische markt, gevolg van de logistieke problemen eerder dit jaar, toen ladingen veel te laat aankwamen op de bestemming. Er is het nodige verloren gegaan, bovendien is nu de prijs op de Russische markt zelf gedaald.

Voor andere bestemming gaan er wel veel uien weg. Selectie vergt zeer veel aandacht. De baalprijs blijft redelijk staan en doet € 16 tot € 18.

Prognose prijsdaling.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.