Home

Achtergrond 759 x bekeken

Scheuren in de veendijk

Schipluiden - Medewerkers van het Hoogheemraadschap van Delfland herstellen een veendijk in de Duifpolder in Midden-Delfland. Veendijken kunnen scheuren als gevolg van de droogte.

Schipluiden - Medewerkers van het Hoogheemraadschap van Delfland herstellen een veendijk in de Duifpolder in Midden-Delfland. Veendijken kunnen scheuren als gevolg van de droogte. Beschadiging kan worden voorkomen door de dijken nat te houden. Het Hoogheemraadschap Rijnland heeft veehouders opgeroepen hun rundvee niet langer op de dijken te laten grazen, om beschadiging te voorkomen. Sommige veendijken zijn in de afgelopen jaren versterkt met een kleilaag. Waterschappen controleren veendijken nu extra op mogelijke schade. Gevonden gebreken worden direct hersteld. Foto ANP

Tollebeek – De drie verdiepingen tellende pluimveestallen van de gebroeders Voesten in Tollebeek krijgen tal van welzijnsvriendelijke maatregelen. Juist daarom vallen de stallen voor 43.000 kippen ruim uit. Ze zijn 85 meter lang, 24 meter breed en 11 meter hoog. Medio november 2011 komen de hennen van het ras Lohmann Brown in de stal. In een aparte loods kot de eierverwerking, mestopslag, en gekoelde opslag voor aardappelen voor het akkerbouwbedrijf. Foto Alex de Haan

Ravenswaay - Jonge maisplanten steken ondanks de droogte de koppen op op deze Betuwse akker. Ze zorgen daarmee voor een fraai lijnenspel, waarbij het lijkt of de rijen in elkaar zijn ingeweven. Als het goed is, is dit maar voor korte tijd op deze manier te zien. Dan moet de droogte echter niet al te lang meer aanhouden. Volgens het KNMI is nu evenwel al een droogterecord gebroken. Toch is er nog tijd voor het gewas om tot ontwikkeling te komen. de Betuwse klei houdt over het algemeen vocht goed vast. Valt er de komende weken meer regen, dan is er goede hoop dat het hier in ieder geval nog goed komt met de mais. Foto William Hoogteyling

Dronten - Koningin Beatrix krijgt uitleg van bedrijfsleider van de schoolboerderij van de Christelijke Agrarische Hogeschool in Dronten. De Koningin brengt dinsdag een streekbezoek aan de provincie Flevoland. De Provincie Flevoland viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.