Home

Achtergrond

Rel om 'hamvraag' loopt uit de hand

Livorno - Terwijl menig Nederlander maar wat uit de muur trekt om zijn maag te vullen, is goed eten voor de meeste Italianen heel belangrijk. Zaterdag liep echter een slaande ruzie over de gouden regels van de eetkunst helemaal uit de hand, zodat vijf mensen in het ziekenhuis moesten worden opgenomen.

Prosciutto cotto (gekookte ham) hoort volgens de Italiaanse kookboeken in flinterdunne schijven te worden gesneden om zijn smaak tot het volle recht te laten komen. Een vrouwelijke klant van een supermarkt in het Toscaanse Livorno klaagde dan ook dat zij te dikke schijven prosciutto had gekregen. Naast de verkoper en de klant raakten de vader van de verkoper en de man en twee zoons van de klant bij de ruzie betrokken, die zich naar het plein voor de supermarkt verplaatste.

De politie en het personeel van drie ambulances kwamen er aan te pas om de gemoederen tot bedaren te brengen, aldus Italiaanse media.

Of registreer je om te kunnen reageren.