Home

Achtergrond 1 reactie

Quotummarkt rustig, maar droogte kan parten gaan spelen

De melkquotumhandel loopt rustig door, zonder grote prijsschommelingen. Het aanbod is niet bijster groot.

De boeren die melkquotum op de markt brengen spreiden hun aanbod om risico te beperken, maar het gevoel overheerst dat de prijs in de benen blijft. Dat vooronderstelt wel dat er meer dan enkele millimeters regen valt, anders staken de kopers. Voor leasemelk is meer vraag dan aanbod. De huurders die zich voor een deel willen indekken gaan desondanks voorlopig niet verder dan € 4,85 per kilo vet.
Prognose: stabiele prijzen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Te vroeg in het quotumjaar om de gevolgen goed te kunnen overzien, maar als alles gaat verlopen zo als het nu lijkt dat het gaat doen, durf ik te stellen dat de droogte van nu een remmende factor is op de produktie en daarmee een beperkende overschrijding zal opleveren, daarmee minder superheffing. Zo heeft ieder nadeel ook weer z'n voordeel.

Of registreer je om te kunnen reageren.