Home

Achtergrond

Prijsniveau uien aan de onderzijde verder gezakt

Aan de uiennoteringen is weer goed te zien waar dit seizoen de schoen wringt: de kwaliteit. Bewaren is voor een groot deel van de uien geen optie meer.

Tarrapercentages van 20 % en meer zijn geen uitzondering. Vooral de grove sortering kon daardoor het prijsniveau weer niet goed vasthouden. De slechte uien die op de markt komen hebben de bandbreedte in de noteringen van Goes verder doen groeien. Aan de onderzijde zakte de notering naar € 5. Pas wanneer de aanbodsdruk afneemt kunnen uien met bovengemiddelde kwaliteit zich financieel onderscheiden van de rest. De baalprijs ligt tussen € 16 en € 20. Echt goede uien zijn moeilijk te krijgen. Exporteurs proberen de lijnen kort te houden en verkopen wat ze kunnen in Europa.

Prognose: stabilisering

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.