Home

Achtergrond

Prijshoudende markt voor grove bewaarpeen

Blijkbaar was de aanvoer van vroege peen de vorige week nog niet zo groot.

Alleen Spanje en Portugal zijn aan de markt, de aanvoer vanuit Frankrijk moet nog komen. Daardoor zijn de voorraden B-peen uit de Nederlandse bewaring sterk geslonken. De vraag van Duitse supermarkten is groot geweest.

In de Flevopolder is al met al weinig B-peen en schalenpeen meer te krijgen. Ook de grovere sortering is nu goed te verkopen, daar is flinke vraag naar en nieuwe is niet echt beschikbaar. Veel slechte partijen C/D zijn in de loop van het seizoen doorlopend opgeruimd en er zou - ook uit oogpunt van kwaliteitsbewaking - minder peen zijn vastgehouden dan in het vorige seizoen oogst 2009. Daardoor kan de prijs gehandhaafd blijven.

Prognose: C/D-peen duurder

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.