Home

Achtergrond

Prijs Elstar klimt op naar 1 euro door volumedaling

De daling in het voorraadvolume van Elstar zorgt ervoor dat de kiloprijs langzaam opklimt tot het niveau van 1 euro.

De topsortering van de Elstar brengt nu al gemiddeld 90 cent per kilo op. In enkele gevallen komt de kiloprijs zelfs boven de euro uit. In de komende weken kan de prijs door die eurogrens heen breken, maar handelaren verwachten dat de aan te voeren volumes dan zover gedaald zullen zijn, dat er nauwelijks nog van die meerprijs geprofiteerd kan worden.

Voor Jonagold geldt eveneens dat de prijzen de afgelopen week flink zijn geklommen, tot 70 cent per kilo voor de betere kwaliteiten. De voorraden zijn hard geslonken, ook de aanvoer vanuit het buitenland is beperkt.

Prognose: prijs blijft stijgen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.