Home

Achtergrond

Politiek moet over de brug komen

Huissen – Nertsenhouder Theo Willemsen (55) toont vier nertsenpuppen van drie weken oud. De nertsensector voert deze weken een publiciteitscampagne om de problemen als gevolg van een dreigend verbod op de nertsenhouderij onder de aandacht van het publiek te brengen.

Politiek moet over de brug komen

Huissen – Nertsenhouder Theo Willemsen (55) toont vier nertsenpuppen van drie weken oud. De nertsensector voert deze weken een publiciteitscampagne om de problemen als gevolg van een dreigend verbod op de nertsenhouderij onder de aandacht van het publiek te brengen.

Theo Willemsen is blij met de campagne. Over het algemeen zijn de reacties die hij krijgt uit zijn omgeving op de campagne positief. ”Het is goed om dit onder de aandacht te brengen.”

Ook Willemsen moet met lede ogen toezien wat de gevolgen zijn van een dreigend verbod op de nertsenhouderij. De bedrijven staan stil. Er zal niet worden geïnvesteerd. Voor een opvolger is geen enkele mogelijkheid om het bedrijf over te nemen. Bij een verbod ziet Willemsen bovendien zijn pensioenvoorziening in rook op gaan, omdat zijn bedrijf niet meer te verkopen is.

De politiek moet met een goede saneringsregeling komen, stelt hij. ”Als ze er geen geld voor over hebben, dan moeten ze hun mond houden.”
Foto Vidiphoto

Aanleg warmwaterproject van start

Naaldwijk – Tomatentelersvereniging Prominent is gestart met voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een warmtekoude-opslagsysteem. Daarbij wordt de restwarmte van een nabijgelegen tomatenkas opgeslagen in de grond om in een later stadium als warmwater- en verwarmingsvoorziening te kunnen functioneren voor een nabijgelegen – nog in aanbouw zijnde – woonwijk.

De telers kunnen zich daarmee ontdoen van de overtollige zomerwarmte, waar bewoners van de wijk Hoogeland vervolgens weer hun verwarming op kunnen laten draaien. De temperatuur van het warme water moet nog wel opgewaardeerd worden om tot de juiste temperatuur van 60 à 70 graden te komen. In totaal kunnen 700 woningen gebruik maken van deze hypermoderne vorm van warmwatervoorziening.

Foto Peter Roek

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.