Home

Achtergrond 219 x bekeken

Peenhandel nadert een prijshoudend seizoenseinde

De fijnere soorten peen zijn volop afgenomen vorige week, het seizoen voor B-peen en schalenpeen loopt op zijn einde.

Er komt nu volop aanbod van peen uit Spanje en Frankrijk, voor een niet te hoog prijsniveau.

Spaanse peen, gewassen en in big bags doet franco Duitsland 30 cent. Voor grovere peen loopt de handel nog wel een tijdje door, de afnemers daarvan kunnen nog niet uit de voeten met het aanbod nieuwe oogst.

Er is in de peen uit de bewaring veel kwaliteitsverschil. Goede kwaliteit C/D-peen gaat weg voor een kistprijs van 140 euro tot 150 euro of omgerekend 24 tot 25 cent per kilo. De onderkant van de markt doet 50 euro per kist ofwel 10 tot 12 cent.

Prognose: prijshoudend

Of registreer je om te kunnen reageren.