Home

Achtergrond

Overhouders langer aan de prijs dan vorig seizoen

De handel in schapen loopt goed door. Het lijkt erop dat de overhouders dit jaar langer aan de prijs blijven dan vorig jaar. De aanvoer van zuiglammeren komt nog maar beperkt op gang.

In Leeuwarden werden deze week, op een totale aanvoer van 1.301 schapen, zo’n 200 zuiglammeren aangevoerd. Het beperkte aanbod van zuigers liet de prijzen wat stijgen. Een luxe zuiglam noteert in Leeuwarden maximaal 108 euro, dit is 3 euro hoger dan vorige week.

Een zware ooi noteert in Leeuwarden hoog met maximaal 117 euro per stuk. De verwachting is dat niet eerder dan in juni de prijzen van overhouders gaan dalen. Tot die tijd blijft de aanvoer van zuiglammeren beperkt.

Prognose: stabiel.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.