Home

Achtergrond

Overhouders goed aan de prijs voor tijd van het jaar

De prijzen van overhouders blijven dit jaar aanmerkelijk langer op een hoog niveau dan vorig jaar.

Ondanks een verlaging van de prijzen op de veemarkt in Leeuwarden worden de ooien en rammen nog steeds duur verkocht. Vorig jaar daalden de prijzen van overhouders al in week 15. Het huidige beperkte aanbod zuiglammeren lijkt de reden voor het hoge prijsniveau van de overhouders. Veel schapenhouders hebben de ram pas relatief laat bij de ooi gelaten. Hierdoor hebben ze minder ‘duur’ krachtvoer nodig om de dieren af te mesten. De dieren kunnen snel naar buiten. Gevolg is dat de aanvoer van zuigers langer duurt. In Leeuwarden stond de teller vandaag op zo’n driehonderd.

Prognose: stabiel/lichte daling.

Of registreer je om te kunnen reageren.