Home

Achtergrond

Oude rosévleeskalveren duurder door krap aanbod

Oude rosévleeskalveren brengen volgende week 7 cent per kilo meer op dan deze week.De prijs van de dieren komt daarmee op € 3,50 tot € 3,55 per kilo geslacht gewicht. Dat is 55 cent per kilo meer dan een jaar geleden. De prijsstijging is een gevolg van een krapper aanbod van de dieren.

Vleeskalverhouders proberen de dieren het licht op een leeftijd onder 8 maanden af te leveren. Dat is in de meeste gevallen financieel het aantrekkelijkst.

De prijs van jonge rosévleeskalveren blijft volgende week gelijk op € 3,78 tot € 3,83 per kilo. Het aanbod van deze dieren is groot. Desondanks gaat hun vlees gemakkelijk weg. Het prijsverschil tussen oude en jonge rosédieren is 28 cent per kilo.

Prognose prijs hoger.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.