Home

Achtergrond

Ondanks droogte prima knolzetting in Biogold aardappelen

Biddinghuizen – De knolzetting van de Biogold-aardappelen van Jan Bokdam uit Biddinghuizen lijkt prima.

Biddinghuizen – De knolzetting van de Biogold-aardappelen van Jan Bokdam uit Biddinghuizen lijkt prima. Biogold heeft een vroege knolzetting en de komende toen dagen zijn kritiek voor de planten. Ondanks de droogte doen de planten op het drie hectare grote perceel het goed. ”Maar ik ga wel snel beregenen, want anders heb je kans dat de moederplant de kleine knollen loslaat doordat de grote knollen alle vocht en energie gebruiken. En dat moeten we niet hebben” zegt de biologische akkerbouwer uit Flevoland. Bokdam teelt vijf verschillende pootgoedrassen op totaal 13.5 hectare land.
Foto Alex de Haan

’t Goy – Bij een grote brand aan het Groenedijkje in ’t Goy te Utrecht is een aantal opslagloodsen voor fruit in vlammen opgegaan. De brand ontstond bij de koelcellen, aldus de brandweer. De rookontwikkeling zorgde bovendien voor problemen in een kippenschuur op het perceel. Volgens de brandweer is de helft van de kippen van de eigenaar van het bedrijf omgekomen, het gaat om 20.000 dieren. Bij de brand is waarschijnlijk ook asbest vrijgekomen. De eigenaar spreekt van ’een behoorlijk heftig voorval’.
Foto KoenLfotografie.nl

Hoornaar – Boerenkaasmaker Gebroeders Van de Heuvel in het Zuid-Hollandse Hoornaar heeft gisteren een Goudse kaas van 500 kilo gemaakt. De kaas moet in de boeken komen als de grootste boerenkaas. Kaasmaker Wim van der Voet zegt dat het nog een lastige klus was om de kaas te maken omdat de enorme omvang een aangepaste receptuur vereist. ”Dit moeten we niet elke dag doen”, zegt hij. De kaas zal worden aangesneden op de honderdste fokveedag Boerenlandfeest, volgend jaar oktober in Hoornaar.
Foto Fred LibochantValburg - Fruitteler Antoine van Blijderveen controleert de vruchten op zijn perceel Elstar-appels. Ondanks de regen van de afgelopen dagen kampt de teler nog steeds met een neerslagtekort. De fruitbomen hebben in deze periode eigenlijk 25 millimeter water per dag nodig. Beregenen kan een deel van dat tekort opvangen, maar is niet voldoende. Als de regen voor telers nog lang uitblijft, dreigt een oogst van kleinere appels dan gebruikelijk, vreest de NFO.
Foto Vidiphoto

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.