Home

Achtergrond

Nuka-prijzen zetten opmars versterkt voort

De nukaprijzen blijven sterk in de lift zitten. In Purmerend werden dinsdag noteringen geboekt die 10 tot 15 euro per stuk hoger lagen dan vorige week. Leeuwarden noteerde woensdag dezelfde prijsverhoging als in Purmerend.

Net als bij de slachtkoeien en de schapen worden bij de nuka’s hoge prijzen gerealiseerd. Toch verloopt de handel niet met hangen en wurgen. Er wordt vlot gekocht en verkocht. In Purmerend werden de hogere noteringen bereikt ondanks een grotere aanvoer. Kalverintegraties hebben blijkbaar veel behoefte aan nieuwe dieren om op te zetten.

Hoewel de kalfsvleesprijzen nu omlaag gaan, zijn de verwachtingen voor de markt later dit jaar blijkbaar goed.

Prognose: prijsstabilisatie

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.