Home

Achtergrond

Ministerie keurt natuurgraven goed

Den Haag – Er is geen ontheffing nodig is van de Flora- en Faunawet voor het begraven in de natuur op Weverslo (tussen Venray en Deurne). Dat zegt het minsiterie van ELI.

De natuurbegraafplaats heeft in een beheersplan vastgelegd dat jaarlijks de stand van zaken en de ontwikkeling van de flora en fauna op de natuurbegraafplaats zullen worden gemonitord. Daarbij wordt speciaal gelet op de leefruimte voor beschermde diersoorten als dassen en vleermuizen.

De manier waarop Weverslo een graf delft en dicht, heeft volgens het ministerie nauwelijks invloed op de natuur. Bovendien gebeurt het zeer zorgvuldig. Het ministerie vindt daarom dat geen ontheffing nodig is. Op eigen initiatief is de natuurbegraafplaats inmiddels als extra kwaliteitsimpuls een certificeringtraject gestart.

Of registreer je om te kunnen reageren.