Home

Achtergrond

Krapte op aardbeienmarkt drijft prijs op

De aardbeienprijs heeft de weg omhoog gevonden op de afzetmarkt. Dat betekent prijzen van € 1,90 voor de beste kwaliteit en € 1,60 per pond voor de basiskwaliteit.

Vergeleken met vorige week is dat een toename van 60 cent. Dit is het gevolg van de dip in de aanvoer. De kassen zijn bijna leeg en de tunnels komen in productie, net als de stellingenteelt. Dat compenseert nog niet voldoende de afname van productie onder glas.

Voor volgende week zal dat effect nog verder zichtbaar worden. De volumes zullen verder teruglopen. Tunnelaardbeien zijn er in ongeveer even grote aantallen als de partijen van de kas. Het gat in de aanvoer is vergroot door de warme periode van begin mei, waardoor al veel geplukt werd.

Of registreer je om te kunnen reageren.