Home

Achtergrond

Goede peer lijdt onder mindere kwaliteit

Klasse-1 Conference heeft flink te lijden onder de grote aanvoer van de mindere kwaliteit, constateren handelaren. De prijs is vergeleken met week 20 redelijk constant gebleven.

Voor de beste kwaliteit wordt 60 tot 70 cent per kilo uitbetaald. Voor de klasse-2 peren werd, afhankelijk van de kwaliteit, 30 tot 60 cent per kilo betaald. Voor de telers is de lage uitbetaalprijs een tegenvaller.

Volgens marktkenners hebben de klasse-1 peren meer dan andere jaren last van de aanwezigheid van mindere kwaliteit peer, de kwantiteit zou de klasse-1 peer zelfs overstemmen, met een prijsdruk op de betere kwaliteit als gevolg. Naar verwachting is er nog zeker tot eind juni Conference beschikbaar.

Prognose: prijs stabiel

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.