Home

Achtergrond

ELI ondersteunt omschakeling varkenshouders naar sterrenvlees

Utrecht – Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) heeft budget om varkenshouders te ondersteunen bij de omschakeling naar het Beter leven-concept van de Dierenbescherming. Dat zegt directeur Alida Oppers van het ministerie.

”Er zijn tot nu toe 168 varkenshouders die 1 ster-varkensvlees produceren. We willen deze omschakeling stimuleren door de varkenshouders een bijdrage te geven voor de omschakeling”, aldus Oppers tijdens de presentatie van de Voedselbalans 2011.

Het ministerie heeft jaarlijks een budget van €2 miljoen, waarvan de helft uit Europa komt. De bijdrage die een varkenshouder kan krijgen is éénmalig en is afhankelijk van het aantal sterren. Om dit jaar nog subsidie te krijgen moet vanaf 1 januari 2011 aan de voorwaarden van het beter leven concept worden voldaan. Als het aantal aanvragen het totale budget overschrijdt, kort het ministerie elke aanvraag met een kortingspercentage.

De omzet van het zogenoemde tussensegment vlees is het afgelopen jaar verdubbeld ten opzichte van het jaar ervoor.

Foto

agd.media

Of registreer je om te kunnen reageren.