Home

Achtergrond

Droog weer en nieuwe raming bepalen graanmarkt

Het mei-contract maaltarwe is op de Matif in Parijs verdwenen met een slotprijs van bijna 270 euro per ton.

Voor nieuwe oogst wordt bijna 50 euro minder betaald. Het prijsverloop hangt sterk af van de invloed van aanhoudende droogte in de EU en China. In Duitsland en Frankrijk wordt al serieuze schade gemeld.

Tegelijk stelt het Amerikaanse ministerie van landbouw een onverwacht grote stijging van de wereldproductie mais en tarwe in het verschiet, wat gisteren leidde tot een daling van de prijs van mais met enkele procenten. De mais zit er in het noordelijk halfrond echter nog maar net in en nieuwe berichten over droogte in Europa en China kan de prijs weer stuwen.

Prognose: de prijs daalt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.