Home

Achtergrond

Alleen hogere prijs voor fijne champignons

Het prijsbeeld op de afzetmarkt wijzigt niet veel in deze traditioneel rustige afzetperiode. Een verschuiving was wel zichtbaar tussen de sorteringen voor witte champignons.

Een grovere productie zorgde afgelopen week voor schaarste bij fijne champignons. Een handelaar schat het prijseffect in op 5 cent per kilo. Hij noemt een gemiddelde prijs in de handel voor teelt- en contractprijs van € 1,20 per kilo. De overige sorteringen liggen nog op € 1,15 per kilo.

De gemiddelde prijs van kastanjechampignons kon deze week verder herstellen. De afzet is de laatste weken opgekrabbeld door productiebeperking bij telers. De prijs ligt nu gemiddeld op € 1,60, al is het niveau op de daghandel mogelijk afwijkend daarvan.

Bij oesterzwammen blijft de prijsvorming zorgelijk. Een gemiddelde prijs van € 1,20 per kilo is onder de maat. De handel verwacht dat telers nu langzamerhand cellen leeg laten. Dat biedt zicht op herstel op de langere termijn.

Prognose: prijs blijft onder druk staan

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.