Home

Achtergrond

40.000 komkommers afgevoerd en doorgedraaid

Dongen – Komkommertelers Harry Vollering (rechts) en Aad van der Helm uit het Brabantste Dongen dumpen hun komkommers in een grote afvalcontainer, klaar om afgevoerd te worden.Dongen – Komkommertelers Harry Vollering (rechts) en Aad van der Helm uit het Brabantse Dongen dumpen hun komkommers in een grote afvalcontainer, klaar om afgevoerd te worden. ”Ik heb vandaag 40.000 stuks weg moeten doen”, vertelt Vollering. ”Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt.” Hij probeert zijn bedrijf tijdens de Duitse exportstop zo goed en kwaad als het kan door te laten draaien. ”Je kunt de groei niet stilzetten.” Hij hoopt op een spoedige hervatting van de export, in de hoop zijn omzetverlies te beperken.
Foto John Claessens

Apeldoorn – De voederwaarde van vers gras is laag. Dat meldt coöperatie Agrifirm in haar grasmonitor. Ook het suikergehalte en het ruw eiwitgehalte zijn lager dan andere jaren. Door de droogte van afgelopen weken is de kwaliteit van het gras in het hele land gedaald en lager dan voorgaande jaren. Uit de melkleveringen aan de zuivelfabrieken blijkt dat de tegenvallende voederwaarde ook direct effect heeft op het eiwitgehalte in de melk. Afgelopen weken is het gedaald naar gemiddeld 3,45 procent.
Foto ANP

Hoek – Op het proefveld Van de Bilt zaden en vlas staat het vlas van nieuwe rassen in bloei. Doordat het gewas door het weer tien dagen vroeger bloeit dan normaal, verwacht het Zeeuwse bedrijf een lichte vlasoogst met grote verschillen. Naar verwachting verhoogt dit de prijzen.
Foto Wim KooymanFoto

Of registreer je om te kunnen reageren.