Home

Achtergrond 1 reactie

Zonneweide klaar voor gebruik

Lelystad - MV Solar uit Emmeloord heeft deze week de bouw van de eerste Nederlandse zonneweide afgerond en het installatiepark opgeleverd aan Acrress. Acrres wil met de zonneweide zonne-energie en de werking van zonnepanelen toegankelijk maken voor een breder publiek.

Op de zonneweide worden onder meerdere condities allerlei verschillende zonnepanelen getest op hun winstgevendheid. De zonneweide wordt aan het publiek getoond tijdens het evenement Energy Adventure op 21 mei in Lelystad.

Acrress is een samenwerking tussen Eneco en Wageningen UR om te investeren in nieuwe duurzame technologieën op het gebied van energie.

Eén reactie

  • swart260

    Ziet er nu nog erg mooi uit, maar over 2 maand staat het gras huizenhoog of laten ze er kippen lopen en voor het rendement van het kavel moet er wel 10 maal zoveel panelen geplaatst worden als dat er nu staan.

Of registreer je om te kunnen reageren.