Home

Achtergrond

Weinig aanbod goede uien, weggezakt prijsniveau

De uienprijzen zijn weggezakt, voor afnemers die uien op termijn duur hebben ingekocht een flinke zeperd.De uien zijn bijna twee maanden verder in het verouderingsproces dan zou moeten. Dat betekent veel tarra en wat over blijft is niet mooi.

Natuurlijk zijn er nog wel goede partijen te krijgen. Ze zijn echter niet ruim voorhanden, ondanks een relatief grote restvoorraad vrij verhandelbare uien.

Het prijsniveau loopt van 17 euro tot 20 euro in de baal, voor goede kwaliteit klasse II. Bij boeren varieert de stemming. Eigenaars van niet langer bewaarbare zitten klem, collega’s met goede kwaliteit staan in dubio: vasthouden of niet? Het duurt nog even voor de tweedejaars plantuien er zijn. Buitenlands aanbod nieuwe oogst is duur.

Prognose: prijsdruk.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.