Home

Achtergrond 7 reacties

Week 16: terleurstellend marktbeeld

De markt van eieren is niet echt onder de indruk van de naderende Pasen. De bestellingen lagen de afgelopen dagen voor wat betreft de volumes, bij een aantal pakstations wel op een wat hoger niveau dan voorheen, maar daar is dan ook alles mee gezegd, want er waren ook wel degelijk pakstations die nauwelijks enige beleving hebben gezien.

De laatste dagen voor Pasen zag men vroeger nog wel eens een hausse in de bestellingen en zoals gemeld was het bij een enkel pakstation kortstondig ook wel wat drukker, maar de afnemers hebben dit jaar niet echt voor de deur gelegen.

Een ieder zal het zo langzaamaan wel weten, dat de huidige situatie vooral het gevolg is van de grote beschikbaarheid aan eieren. Er zijn eieren genoeg en afnemers hebben die voor het uitzoeken. Daar komt nog bij dat het huidige warme weertype nou niet echt een prijsopdrijvend effect heeft, want niemand wil met eieren blijven zitten.

Op dit moment zijn de pakstations al blij als de prijzen op het peil van de afgelopen week blijven hangen, maar zelfs dat blijkt al moeilijk genoeg.

Al met al, opnieuw een teleurstellend beeld.

(Bron: PPE)

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  lub

  het is al net als op tv, allemaal herhalingen. mischien wordt het tijd dat we al die vergisters eens volgooien met eieren,vangen we drie vliegen in 1 klap.eieren uit de markt,grondstof voor veevoer in de markt en groene stroom.

 • no-profile-image

  Kippeboer

  Als we dan ook de aid eens bij die pluimveehouders langs sturen die hun hokken vol hebben zitten met leghennen waarvoor ze geen rechten hebben, want zoals iedereen weet zijn er enkele miljoen kippen te veel in nederland.

 • no-profile-image

  john

  Als er zoveel kippen onder contract worden gehouden blijft er natuurlijk een kleiner aandeel vrije markt over. Dit aandeel vangt wel de gunsten en klappen van de markt op. Vorig jaar extreem hoge prijzen voor de vrije boeren door tekorten, nu zijn deze extreem laag door een overaanbod.

 • no-profile-image

  kippenboer

  Zeg John, ik sta ervan te kijken dat jij vorig jaar winst hebt gedraaid! Of bedoel je 2009 met die goeie prijzen? Vorig jaar op ons bedrijf gemiddeld 61 cent/ kg ei! Dus ook vorig jaar al verdomd veel geld verloren! Je zou verdomme "air liquide" bestellen om de kippen te laten vergassen! Maar daar wil je dus ook niet de krant mee halen. Prettig Paasfeest allemaal!

 • no-profile-image

  kippeboer

  Collega kippeboer uit Overijssel slaat de spijker op de kop : er zitten in Nederland miljoenen kippen waarvoor geen rechten zijn. En dezelfde Nederlanders gaan in Brussel vertellen dat er na 1 januari geen ei meer Nederland binnen komt dat uit een batterij komt. Misschien moeten de andere lidstaten nu maar eens hetzelfde gaan zeggen over Nederlandse eieren die zonder rechten worden geproduceerd : komt de grens niet over.

 • no-profile-image

  Kippenboer

  Hela kooikippenboer uit Limburg , ook jij hebt de kans gehad om een kontrakt af te sluiten voor 2010.

 • no-profile-image

  Klaas kip

  Meneer de kippenboer uit Vlaanderen je hebt gelijk als je bedoeld dat dit eigenlijk niet kan maar hier verwijt de pot de ketel in Belgie houd 75 % zich niet aan de wet 5 kippen waar er eigenlijk maar 4 mogen zitten en zeker niet wat printen betreft de meeste hebben geen eens een printer dus voor je wat zegt zorg eerst zelf maar eens dat je de zaak op orde hebt.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.