Home

Achtergrond 4 reacties

Week 15: terleurstellend marktbeeld

Het is nog slechts ruim een week voor Pasen en alhoewel het “paaseffect” in de prijzen al jaren tot het verleden gerekend kan worden, zou nu toch wel enige activiteit in de bestellingen zichtbaar moeten zijn. De pakstations zijn wat dat betreft eensluidend in hun oordeel, want daar is in ieder geval nu nog zeker geen sprake van. Mogelijk dat dit er kort voor Pasen toch nog van komt, maar dat valt nog te bezien.

Alhoewel de pakstations vermoeden dat de consumptie van eieren op dit moment zeker niet bijster groot moet zijn, denkt men toch dat het probleem vooral in het aanbod moet zitten, want men zou de eieren voor het uitzoeken hebben. Dit geldt voor alle soorten, echter nog steeds met uitzondering van biologische eieren, want dat aanbod blijft krap.

De omvang van het huidige aanbod is zeker geen Nederlands probleem, want een aantal pakstations krijgen zelfs aanbiedingen uit Polen en andere Europese landen met de vraag of men nog wat eitjes kan gebruiken.

In tijden van slechte prijzen en tegenvallende bestellingen van de retail, ziet men soms nog wel eens dat de industrie een voortrekkers rol vervult, maar ook vanuit die kant, vallen weinig activiteiten te bespeuren.

Al met al, opnieuw een teleurstellend marktbeeld.

(Bron: PPE)

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kartelparadijs

  als zelfs de grote baas van de nma wordt beschuldigt van meineed om het grootste machtsblok''schiphol''van nederland te plezieren. wie zal zich dan nog bekommeren om een legkippenhouder die wordt bestolen door de handel om het verlies te dekken dat worden geleden op de contract eieren,en de eigen pluimveestapel. waar zijn nu die zogenaamde belangenbehartigers van het nop, nvp, pve.

 • no-profile-image

  kartelparadijs

  o ja beschuldigd is met een d , de d van dievenbende!

 • no-profile-image

  dirk

  Belangenbehartigers voor de sector zijn er geen en nooit geweest!De NVP rent de NOP nu al achterna en is niet meer onderscheidend van hun!Het lijkt wel of ze net zo hard mee huichelen als de rest,azend op een topbaantje!Het is ieder voor zich en God voor ons allen!
  De NVP lijkt wel op de PVV:eerst overal tegen aan schoppen en als men eenmaal op het pluche zit lekker tegen de sector trappen!De NVP kaart bij hun leden aan hoe ze de nieuwe wetgeving het best op hun bedrijf kunnen invullen,ipv dat ze TEGEN zijn!Men ageert nergens meer op en lult met de tegenstanders mee!Succes sector,denk aub alleen aan Uzelf en Uw gezin en laat je niet gek maken.Durf jezelf de spiegel voor te houden en te zeggen :Tot hier en niet verder.Doe iets wat je wel graag doet en verlaat de moderne slavernij!

 • no-profile-image

  Henk

  Tsjah, tegen iedereen die nu loopt te klagen over de lage eierprijzen zou ik willen zeggen: bedank degenen die zo nodig grote stallen bij moesten bouwen afgelopen jaar. Mede aan hen is het overaanbod van eieren te danken en daarmee de lage prijzen! Overigens, de pijn is nog lang niet geleden. Denk maar niet dat komende zomer de prijzen boven dit niveau gaan uitstijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.