Home

Achtergrond 3 reacties

Week 14: tegenvallend marktbeeld

Het wordt een wat eentonig verhaal, maar het beeld op de markt van eieren blijft tegenvallen. De vraag en bestellingen van de retailers is bescheiden van omvang en de pakstations zien de prijzen opnieuw dalen.

Het duurt nog ongeveer twee weken voor Pasen, maar er is wat dat betreft nog maar bar weinig beleving merkbaar. De pakstations rekenen er wel op dat kort voor Pasen de bestellingen zeker zullen aantrekken, maar men vreest dat de retailers zo lang mogelijk zullen wachten met het plaatsen van bestellingen.

In dat licht bezien, zou het ook voor de pakstations welkom zijn, indien men de extra vraag voor Pasen wat meer zou spreiden. Het is in ieder geval wel duidelijk dat de afnemers nu nog niet voor de deur liggen.

Bij de vraag van de industrie is hetzelfde beeld zichtbaar; tegenvallende bestellingen, gecombineerd met dalende prijzen. Het zwakke marktbeeld wordt volgens de pakstations vooral bepaald door het grote aanbod. Potentiële afnemers hebben de eieren voor het uitkiezen en dat drukt de prijzen.

Samenvattend: opnieuw een tegenvallend marktbeeld.

(Bron: PPE)

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Koen

  Wie is de idioot die gisteren op deze site schreef dat de kooieieren meer dan gehalveerd waren in prijs ? Wat was daar de bedoeling van ? De boer eens goed de stuipen op het lijf jagen ? Ik zie dat het bericht ondertussen niet meer leesbaar is, maar een publieke terechtwijzing is hier op zijn plaats. Laat pek en veren zijn deel zijn.

 • no-profile-image

  rinus stuijts

  volgens mij is er maar 1 afdeling, die aan deze prijzen GOUD verdiendt. Dat moet de oindustrie zijn. Die hebben na de kerst gigantisch veel eieren gekocht voor SUPER lage prijzen. Stop ze allemaal in de koelcel en haal ze er 3 maanden later uit, kook ze als een gek, verf ze en verkoop ze tegen 16 cent per stuk ALS VERS GEKLEURD EI. als je er 2 of 3 cent voor betaald hebt en je verkoopt ze voor 10 cent EN je hebt er 4 milj. staan dat weet je wat de industrie er aan verdiendt. HOE BEDOEL JE DE PLUIMVEEHOUDER UITKLEDEN?? Als de industrie eieren nodig heeft dan halen we ze gewoon uit de kopeling toch. De induistrie kleedt de pluimveehouder uit en koopt zelf een vette "bontjas"

 • no-profile-image

  Arend Enting

  Donderdagavond las ik ook op de site over de halvering van de kooi-eierenprijs. Ik ben hier ook erg van geschrokkken. Vanmorgen was alles zomaar ineens weer anders. Ik zou het wel prettig vinden dat zulke fouten gevolgd worden door een rectificatie. Dit had ik vanmorgen ook verwacht, maar ik heb het niet gezien.

Of registreer je om te kunnen reageren.