Home

Achtergrond

Vraag naar echt goede uien gaat snel toenemen

De uienprijzen zijn fors gezakt, met als centraal motief de gemiddeld slechte kwaliteit. Claims, al dan niet terecht, leiden tot een te negatieve marktstemming.

Het prijsniveau wordt verziekt door slechte partijen voor Poolse schilbedrijven. Voor 4 tot 6 euro per 100 kilo kunnen die een voorraad aanleggen, een lage prijs die veroorzaakt wordt doordat ze feitelijk te veel aanbod hebben. Gedaalde prijzen trekken nu meer kopers aan uit Oost-Europa, vooral Roemenië is aan de markt.

De verwerkers raken nu door hun eigen voorraad heen en telers willen best van hun uien af. De aandacht zal echter uitgaan naar de goede kwaliteit, die dan ook een betere prijs gaan opbrengen dan het doorsnee product.

Prognose: prijsdaling.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.