Home

Achtergrond

Vraag en aanbod goed in evenwicht bij rosékalveren

De afzet van rosé kalfsvlees loopt gewoon door. De vraag naar rosévleeskalveren is daardoor niet abnormaal bij een passend aanbod van de dieren.

Daardoor is de markt voor rosé kalfsvlees en vleeskalveren goed in evenwicht met elkaar.

De prijzen van oude en jonge rosévleeskalveren blijft door het goede evenwicht gelijk. Jonge dieren noteren € 3,75 tot € 3,80 en oude € 3,35 tot € 3,40 per kilo geslacht gewicht. Die opbrengst ligt voor jonge rosé’s € 0,50 per kilo hoger en voor oude € 0,20 per kilo hoger. Het prijsverschil tussen de beide leeftijdscategorieën is deze week met € 0,40 veel groter dan een jaar geleden. Toen was de kloof tussen oude en jonge rosé’s € 0,10 per kilo.

Prognose: prijs gelijk

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.