Home

Achtergrond 1 reactie

Vion houdt prijs gelijk in navolging van Duitsland

Vion houdt de varkensprijs deze week gelijk en volgt daarin de Duitse noteringen die afgelopen vrijdag eveneens gelijk bleven.In Duitsland wordt deze week twee dagen minder geslacht. Op witte donderdag en goede vrijdag zijn de slachterijen gesloten. De slachterijen hebben dit gegeven aangegrepen om de varkensprijs gelijk te houden voor deze week.

Voor de varkenshouders is dit teleurstellend. De verwachting was dat de prijs zou stijgen. Iets waar de meeste varkenshouders nog steeds om schreeuwen. De varkensprijs lijkt aardig op niveau, maar de varkenshouderij kampt met voerkosten die tot 40 procent hoger liggen dan een jaar geleden. Hierdoor wordt er nauwelijks verdiend.

Prognose stabiel tot stijgend.

Eén reactie

  • no-profile-image

    voor de boer dus weer geen prettige pasen blijf maar de prijs drukken

Of registreer je om te kunnen reageren.