Home

Achtergrond

Uienmarkt gekenmerkt door afwachtende kopers

De uienmarkt zit in een dip. De noteringen van de telersbeurzen zijn, op basis van weinig transacties, verder gezakt.

Zoals bekend zijn er veel problemen in de afzet als gevolg van slechte kwaliteit. Pakkers en handel werken zoveel mogelijk hun eigen voorraad weg en halen partijen die op eind april, begin mei verkocht zijn naar voren om verrassingen voor te zijn. In een dalende markt stelt de inkoper nieuwe aankopen zo lang mogelijk uit. De vraag naar uien is matig tot gering en voornamelijk afkomstig uit het supermarktkanaal. Voor export is er erg weinig leven in de brouwerij. De Russische markt, in deze periode normaal gesproken een stimulans, is nu overvoerd met door logistiek oponthoud vertraagd geleverde uien.

Prognose: prijsdaling

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.