Home

Achtergrond

Tomatentelers realiseren redelijke opbrengstprijzen

De prijzen voor tomaat liggen in week 15 op een gunstig niveau, zo blijkt uit een rondgang langs teelt en handel. Voor trostomaat wordt woensdag ongeveer € 1,10 per kilo betaald.

Bij de weekbemiddeling ligt de prijs ongeveer 10 cent lager.

Voor troscocktailtomaat is de kiloprijs ongeveer € 1,60 euro. De telers hebben te maken met een areaaldaling van ongeveer 40 hectare en plukken daar nu de vruchten van. Voor trostomaat is de verwachting dat de prijs tot Pasen nog op hetzelfde niveau blijft, ook de cocktailtomaten brengen de komende week nog zeker € 1,50 op, is de verwachting. Buitenlandse retailers zijn voor het grootste deel omgeschakeld naar Nederlands product.

Prognose: prijs stabiel.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.