Home

Achtergrond 322 x bekeken

PvdD tegen konijnenjacht op begraafplaats

Amsterdam - Om het doodschieten van konijnen op de Amsterdamse begraafplaats De Nieuwe Ooster een halt toe te roepen, pleit de Partij voor de Dieren (PvdD) voor alternatieve en meer diervriendelijke maatregelen.

Gemeenteraadslid Johnas van Lammeren noemde dinsdag het afschieten van tweehonderd konijnen op de begraafplaats "een te gemakkelijke en zeer tijdelijke oplossing''.

Om de overlast van de dieren op het kerkhof toch te bestrijden, stelt het raadslid voor konijnenwerende hekken te plaatsen. Van Lammeren: "Daarnaast is het belangrijk dat bezoekers erop worden geattendeerd dat zij geen bloemen neerleggen of aanplanten die konijnen aantrekken.''

Van Lammeren begrijpt dat de begraafplaats de overlast te lijf wil gaan, maar noemt de jacht "het laatste middel''. Het raadslid verwacht dat de populatie weer snel toeneemt en de problematiek terugkeert.

Of registreer je om te kunnen reageren.