Home

Achtergrond

Prijsstijging nuchtere kalveren zet versterkt door

De prijzen voor nuchtere kalveren blijven goed in de lift zitten.De noteringen op de kalvermarkt in Purmerend gingen gisteren bij een iets kleinere aanvoer dan vorige week met gemiddeld 10 euro per stuk omhoog. De prijsstijging doet zich voor bij zowel de zwartbonte als bij de vleestypische kalveren.

Reden voor de betere prijzen is volgens handelaren dat het aanbod van nuchtere kalveren momenteel vrij krap is, zowel op de markt als op verzamelplaatsen. Ook de aanvoer vanuit het buitenland zou enigszins achterblijven. Daarbij is er vanuit de kalverhouderij een goede vraag naar jonge kalveren. Blijkbaar zien ook contractgevers weer meer ruimte om nuchtere kalveren op te zetten.

Prognose: stabiele tot lichte hogere prijzen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.