Home

Achtergrond

Prijsdaling rosévleeskalf zet volgende week niet door

De prijsdaling van rosévleeskalveren, die deze week inzette, gaat volgende week niet verder. Het aanbod van de dieren is weer normaal.

Vorige week was dat nog te groot. Handelaren hebben de dieren voor volgende week voor onveranderde prijzen verkocht. Jonge rosévleeskalveren noteren daarmee € 3,75 tot € 3,80 en oude dieren € 3,35 tot € 3,40 per kg geslacht-gewicht. Het prijsverschil tussen beide diersoorten blijft daarmee € 0,40 per kg. Een jaar geleden was dat € 0,30 per kg. Toen lag de notering voor jonge beesten op € 3,45 tot € 3,55 en voor oude dieren op € 3,15 tot € 3,20 per kg. Kalfsvleesintegraties en niet-contractgebonden vleeskalverhouders hebben de hogere prijzen hard nodig.

Prognose: prijs gelijk

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.