Home

Achtergrond

Plafond prijzen bijvoeders lijkt bereikt

De handel in bijvoeders loopt rustig door. Het plafond wat betreft de prijzen is zo langzamerhand wel bereikt. De prijzen van bierbostel zijn na een eerdere daling wat gestabiliseerd. Ook de prijzen van andere producten lijken weinig te veranderen.

Uitzondering is de gestegen prijs van aardappelsnippers. Het aanbod is simpelweg beperkt. Gesproken wordt van prijzen rond de 45 euro per ton. Opvallend is ook dat de prijzen van stro wat lijken toe te nemen. Het aanbod is beperkt terwijl er nog steeds vraag is. Goed stro moet van ver komen, bijvoorbeeld uit Frankrijk. De kwaliteit van Nederlands stro was afgelopen jaar niet best. Voor veehouders is te hopen dat de kwaliteit van Nederlands stro dit jaar beter is.

Het is niet duidelijk hoeveel vraag er werkelijk is naar maiskuil. Prijzen 55 euro tot 57,50 euro per ton worden genoemd, maar ook voor rond de 53 euro lijkt maiskuil te krijgen.

Livestock Research in Wageningen heeft afgelopen week de nieuwe voederwaarde prijzen over de maand april bekend gemaakt. De energieprijzen (kVEM) en eiwittoeslagprijzen (DVE) zijn gedaald. De kVEM-prijs is gedaald van 17 naar 16 cent. De DVE-toeslag is gedaald van 61,2 naar 58,3 cent.

Prognose: prijzen voorlopig stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.