Home

Achtergrond 221 x bekeken

Oude rosévleeskalveren 5 cent per kilo duurder

De afzet van rosé kalfsvlees loopt tegen gelijkblijvende prijzen.

Pasen heeft niet zoveel invloed op de verkoop van dit vlees. De aanvoer van oude rosévleeskalveren is erg klein. Vleeskalverhouders vinden het financieel gezien aantrekkelijker om de dieren jong af te leveren.

Jonge rosévleeskalveren brachten de afgelopen tijd relatief meer geld op dan oude dieren. Door het krappe aanbod van de laatstgenoemde beesten brengen die volgende week 5 cent per kilo meer op dan deze week. De prijs komt daarmee op € 3,40 tot € 3,45 per kilo geslacht gewicht. Door het grote aanbod van jonge rosévleeskalveren blijft de prijs van die dieren gelijk op € 3,75 tot € 3,80 per kilo.

Prognose: prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.