Home

Achtergrond

Muscari laat zich in vele vormen zien

Lisse – Bij de gemiddelde consument is Muscari vooral bekend als het Blauwe Druifje. Blauw dus, maar sommigen hebben ook de witte variant ontdekt en in de tuinen toegepast.

Er is echter veel meer in aanbod en in opkomst. In de keuringszaal bij de CNB in Lisse is daarvan deze week heel wat te zien en te beoordelen. Zoals de fraaie en gevarieerde inzending van Paul van Bentem. Deze showt onder andere de meerkleurigheid van Muscari 08-7-1 (foto) die zich tijdens de bloei erg attractief ontwikkelt. Het is een redelijk nieuwe cultivar waarvan nog niet zoveel voorhanden is, maar daar wordt aan gewerkt.

Van Bentem toont ook een zeer donkerblauw type onder nummer 02-56-4. Eveneens nieuw. D. van den Berg zette een zeer diepblauwe Muscari neglactum op de keuringstafel. Prachtig donker en een helder blauwe kop. Gebr. Ruyter toont de lichtblauwe Muscari ‘Lady Blue’ en een pot met uitbundige bloei van de witte M. ‘Siberian Tiger’, alsmede de meerkleurige M. ‘Mountain Lady’.

Kwekerij De Schüllhorn laat zich ook niet onbetuigd als het om bijzondere muscari’s gaat en showt onder andere de witte M. ‘Peppermint’, waarvan ruim een halve hectare in cultuur is. En enkele tulpen zijn er deze week ook. Zij het in geringe mate. Deze zijn afkomstig van Chr. van der Salm en dat betreft dan onder andere een rood/gele mutant uit Tulipa ‘Washington’, een zaailing die wit met een groene zweem is en de dieprode T. ‘Susalis’.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.