Home

Achtergrond

Medicijnen uit de natuur

Paraguayanen hebben veel vertrouwen in geneeskrachtige kruiden en planten.

Vraag je mensen hier naar de kwaaltjes waarover ze een poosje geleden klaagden, dan zijn ze bijna allemaal alweer genezen. Neem Jose. Zijn cholesterolprobleem is met een plantenextract uit Santo Domingo opgelost. Het vrouwenkwaaltje waarmee Maria Ana kampte, is ook alweer op zijn retour. Een ander hoeft geen pillen van de dokter meer, bij de vierde is zijn reuma verdwenen en hij kan zelfs weer aan het werk. En dat allemaal door middelen uit de natuur.

Overal verkrijgbaar

Elke winkel, van de grootste supermarkt tot de kleinste shop in town heeft een voorraad van deze natuurlijke producten. Er is geen enkele ziekte die er niet mee te genezen is. Maagzweren, artritis en reuma, vrouwenproblemen of aandoeningen aan de prostaat, botaandoeningen, diabetes, leverkwaaltjes en zelfs geheugenverlies zijn er mee aan te pakken. Longaandoeningen, aambeien, noem maar op, er is een remedie tegen.
Op de verpakking van de producten staat vaak een exacte afbeelding van de lichaamsdelen waar het middel hoort te werken. Zelfs een biologieleraar kan er van leren!

Geneeskrachtige werking

Als je producten van verschillende leveranciers vergelijkt, zie je opmerkelijke overeenkomsten in de gebruikte kruiden en planten. Het zijn altijd planten uit Zuid-Amerika. Ze komen overal vandaan: van het laagland met de tropische regenwouden tot de kilometershoge bergen in Peru. De planten worden gebruikt om hun geneeskrachtige eigenschappen. De kennis hierover is generaties lang overgedragen en omgeven met vele legendes. Het zijn zeer interessante planten, waarmee ik best een paar blogs kan vullen. Dat deze planten een geneeskrachtige werking hebben, daaraan twijfel ik geen moment.

Hasta la proxima

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.