Home

Achtergrond

Markt voor rundvlees blijft stabiel op hoog niveau

De markt voor slachtvee blijft prima.

Op de veemarkt in Leeuwarden bleven de prijzen vorige week stabiel op een vrij hoog niveau, op de veemarkt in Bunnik zette de prijsstijging door. Met name de betere kwaliteiten (O-, en R-klasse koeien) noteerden weer aardig hogere prijzen.

Reden voor de goede markt blijft een beperkt aanbod van slachtvee en een goede vraag van consumenten bij een beperkte import van buitenlands rundvlees in de Europese Unie.

Vanuit Zuid-Amerika komt al langere tijd weinig meer binnen, terwijl Turkije zich in korte tijd heeft ontwikkeld tot een grote afnemer van Europees rundvlees. Door al deze ontwikkelingen schoont de markt goed op.

Prognose: stabiele hoge prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.