Home

Achtergrond

Licht aantrekkende vraag champignons verwacht

De prijs voor champignons zal volgende week vanwege de Pasen licht aantrekken, maar het blijft vermoedelijk bij dubbeltjes.

Het aanbod vanuit Nederland zelf en ook Polen en België blijft voor de tijd van het jaar groot. Dat komt doordat er minder teeltproblemen zijn dan vorig jaar. Tegelijk is de concurrentie met seizoensproducten zoals asperges en aardbeien groot.

De handel noemt voor fijne witte champignons dezelfde prijs als vorige week, 1,15 euro. De prijs voor middels en reuzen is 5 cent gestegen. Voor oesterzwammen en kastanjechampignons wordt respectievelijk 1,75 en 1,40 euro betaald. Dat is 15 tot 30 cent minder dan gewoonlijk in deze tijd van het jaar.

Prognose: lichte prijsstijging

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.