Home

Achtergrond

Kwekerij van microgroente 'topkok' van Nederlandse economie

Eetbare orchideeën, mini-meloentjes en blaadjes met oestersmaak. Dat zijn enkele van de inovatieve producten die Coppert Cress in Monster produceert. Minister Verhagen van ELI roemde onlangs deze smaakmakers van de Nederlandse economie bij de presentatie van de zogeheten topteams voor de topsectoren van de Nederlandse economie.

De tuinbouw is aangewezen als een van de negen topsectoren van de Nederlandse economie. Verhagen ziet een onderneming als microgroentekwekerij Koppert Cress als een van de ’topkoks’ van de ecnomie. Onder aanvoering van FloraHolland-directeur Timo Huges gaat een ’topteam’ van ondernemers en wetenschappers een toekomstagenda voor deze sector opstellen. De agrosector is goed vertegenwoordigd in de topsectoren.

Naast de tuinbouw is ook de agri- en foodsector aangewezen. Verwant aan deze sectoren zijn ook de life­sciences en eigenlijk ook de logistieke sector. Het kabinet heeft anderhalf miljard euro beschikbaar voor verdere ontwikkeling van de topsectoren.

Koppert Cress in Monster is een kwekerij van micro-groenten. Onder 1,7 hectare glas worden nieuwe gewasjes geteeld, zogeheten ’cressen’, dat zijn zaailingen van planten. Het assortiment groeit jaarlijks, evenals het afzetgebied.

Of registreer je om te kunnen reageren.