Home

Achtergrond

Kuikentjes kijken, vers uit het ei

Barneveld - In het Barneveldse Pluimveemuseum is het dezer dagen geen paaseieren eten, maar naar paaseieren en hun inhoud kijken.

Barneveld - In het Barneveldse Pluimveemuseum is het dezer dagen geen paaseieren eten, maar naar paaseieren en hun inhoud kijken. Hier een paar net uitkomen kuikens. De Paasdagen zijn de drukste dagen van het jaar voor het museum. Het museum laat daarom extra eieren uitbroeden. Afgelopen woensdagmiddag konden bezoekers alvast een voorproefje nemen. Toen kwamen veel schoolkinderen naar het museum. Het Pluimveemuseum profileert zich als een verlengstuk van de boerderij en trekt ieder jaar meer bezoekers. Ook uit het buitenland. Foto Vidiphoto

Sonipat - Indiase boeren halen tarwe binnen op een graanboerderij in de buurt van de Indiase stad Sonipat. Terwijl andere grote graanproducerende landen als China en de Verenigde Staten een daling in de uitvoer meemaken, is India de uitzondering met een recordproductie. Deze tweede graanproducent van de wereld haalt dankzij voldoende regen in 2011 84,27 miljoen ton graan binnen. Dat zegt het Indiase landbouwministerie. Foto EPA

Schwaneberg - Seizoenarbeiders selecteren tulpen op een perceel van tulpenkwekerij Degenhardt in de buurt van het Duitse Schwaneberg. Het bedrijf, dat langer dan een eeuw bestaat, beschikt over meer dan 300 hectare bouwland. Tulpen zijn het hoofdproduct. Niet alleen in bollenproductie; Degenhardt is een van de grootste tulpenbloemenproducenten van Duitsland. Foto EPA

Jenin - Een Palestijnse herder laat zijn kamelen grazen aan de grens van het op de West Bank gelegen Jenin. Een aantal veehouders in dit gebied, waar traditioneel gezien veel geiten worden gehouden, houdt kamelen voor de melkproductie. De kamelenmelk is schaars en daarom relatief duur. Foto EPA

Een bloembollenveld wordt besproeid met water. Door de aanhoudende droogte moeten de bloemen kunstmatig beregend worden. Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.