Home

Achtergrond

Koeien zoeken verkoeling

Gulpen – De koeien van melkveehouder Pascal Gerrekens uit het Zuid-Limburgse Gulpen zoeken verkoeling in het water van de Gulp.Gulpen – De koeien van melkveehouder Pascal Gerrekens uit het Zuid-Limburgse Gulpen zoeken verkoeling in het water van de Gulp. Het was ruim 20 graden, aldus Gerrekens. ”Mijn koeien veranderen nooit”, lacht de Limburger. ”Tussen 10 en 20 april gaan ze los hup het water in. Ze koelen af, drinken wat maar zijn vooral nieuwsgierig naar hoe het voelt om in het water te zijn.” Het gras kan ook wel wat water gebruiken. Het groeit al dagen niet meer. ”Vijftien millimeter is meer dan welkom.“ In totaal melkt Gerrekens 55 koeien.
Foto Twan Wiermans

Hornhuizen – Niels, medewerker bij loonbedrijf Wieringa in het Groningse Bedum, is bezig met het zaaien van een maisproefveld onder plastic. De mais zal over een week of zes door het plastic heen groeien. Door de methode kunnen boeren eerder mais zaaien en oogsten. Hierdoor kan ook weer eerder gras gezaaid worden. Het plastic is afbreekbaar en hoeft dus niet verwijderd te worden. Dit proefveld is een gezamenlijk project van de coöperatie Agrifirm en zaadveredelaar KWS.
Foto Jan BouwmanHerwijnen – Op Merwehoeve De Groot in het Zuid-Hollandse Herwijnen vond afgelopen zaterdag de finale plaats van de jaarlijkse Champions League veebeoordelen. Winnaar van de veebeoordelingswedstrijd werd het team uit Utrecht. Dat nam daarmee revanche voor vorig jaar, toen de in Utrecht gehouden wedstrijd werd gewonnen door de Zuid-Hollanders. De locatie waar afgelopen zaterdag de wedstrijd werd gehouden was het bedrijf van Gerrit de Groot, één van de winnaars van vorig jaar.
Foto William Hoogteyling

Hellendoorn – Een vrachtwagen geladen met varkens is zaterdag in de buurt van Hellendoorn gekanteld. Door het ongeval zijn tweehonderd varkens ontsnapt. Twintig dieren belandden in het water van het Overijssels kanaal. Een duikteam van de brandweer heeft de meeste varkens gered. Tien dieren hebben het echter niet overleefd. Enkele dieren moesten worden afgemaakt na het gedwongen bad.
Foto ANP

Bollenteler Johan Koomen beregent al drie weken. ”Het is extreem droog. We hebben het nog nooit eerder zo meegemaakt.”
Foto Axipress

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.