Home

Achtergrond 188 x bekeken

Hoop op herstel in komkommerdrama

Komkommerprijzen kwamen ook dinsdag op de dagmarkt niet boven de 16 cent. Op de Mechelse Veilingen noteert de klok al tien dagen prijzen tussen de 12 en 16 cent. Het is de slechtste seizoensstart die een Nederlandse handelaar zich kan heugen.

Toch lijkt er hoop op een kentering. Er zijn verschillende signalen. Zo zal de aanwezigheid van Spaans product afnemen. Ook zijn teeltwisselingen te verwachten met bijbehorende lagere productie.

De afzet mikt voor volgende week op bemiddelingsprijzen van 20 cent (40’ers) en 16 cent voor 35’ers. Het is alleen afwachten hoeveel in de bemiddeling is verkocht en wat de verwachtingen zijn van deze afnemers in de markt. Dat was dinsdagmiddag nog niet bekend.

Voor trostomaten is de prijs matig, zo rond de euro per kilo (telersprijs). Dat is enkele tientallen centen lager dan vorige week. Voor volgende week startte de bemiddelingsprijzen op € 1,20 per kilo. Een handelaar weet te melden dat Duitse biedingen lager liggen. Een herstel van de prijs wordt hier nog niet verwacht. Voor losse tomaten wordt 5 cent meer betaald.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.