Home

Achtergrond

Goede vraag doet prijs rosévleeskalveren stijgen

Het aanbod van jonge en oude rosévleeskalveren is redelijk groot. Desondanks gaat het vlees van de dieren, ook na Pasen, goed van de hand.

Kalverslachterijen hebben daardoor behoefte aan de beesten. Zij verdienen aan het slachten en verwerken daarvan kennelijk goed.

Door de goede vraag naar rosé kalfsvlees, ook na Pasen, stijgen de prijzen van de dieren met 3 cent per kilo. Jonge rosévleeskalveren noteren daarmee € 3,78 tot € 3,83 per kilo geslacht gewicht. Dat is € 0,83 per kilo meer dan een jaar geleden. De prijs van oude dieren komt op € 3,43 tot € 3,48 per kilo. Dat is € 0,48 per kilo meer dan eind april 2010. Houders van rosékalveren hoeven niet op een houtje te bijten.

Prognose: prijs stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.