Home

Achtergrond

Droogte doet ruwvoerprijs weer omhoog gaan

De droogte begint langzaamaan toch enig effect te krijgen op de ruwvoerpositie van de melkveehouderij.

Er is gras, maar het groeit niet zo snel als gehoopt door gebrek aan neerslag. Veehouders vragen daarom weer meer bijproducten zoals bierbostel en ook snijmais. Dat heeft tot gevolg dat de bierbostelprijs na een periode van vrij stabiele prijzen weer omhoog gaat. Wie bierbostel in voorverkoop had verkocht, heeft daar nu misschien spijt van, want de vraag lijkt nog wel even aan te gaan houden. De prijzen van snijmais gaan daarentegen nog niet echt omhoog.

Morgen worden de eerste nieuwe prijzen voor perspulp bekend gemaakt, volgende week begint de uitlevering van de pulp. De kans is dat ook dit product er goed in gaat bij veehouders.
Voor het overige is de beschikbaarheid van producten als corngold, proficorn en tarwegistconcentraat vrij krap.

Het laatste product is zelfs niet of nauwelijks beschikbaar. Bij Van Triest gaat het vrijwel allemaal naar de varkenshouders, bij andere leveranciers zijn de wachttijden erg lang. Weliswaar draait de fabriek van Protiwanze in België weer, maar de beschikbaarheid van tarwegistconcentraat voor veevoer is krap. Ook vanaf de Maasvlakte is er nauwelijks product voor veevoerdoeleinden beschikbaar.

Prognose: hogere prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.